Veteranforsikring

Hos Aros Forsikring er veterankøretøjer et af vores kerneområder, og derfor kan vi selvfølgelig også tilbyde dig landets bedste veteranbilforsikring. Vores veteranforsikring indeholder en lang række unikke fordele og mulighed for solide tilvalgsdækninger, der gør det sikkert for dig at have en veteranbil.
Vær sikker på mere

Beregn prisen på din
veteranbilforsikring
i vores webshop

Hvad indeholder din veteranforsikring?

Din veteranforsikring indeholder en lovpligtig ansvarsforsikring, førerulykkesforsikring og kørsel i udlandet. Læs herunder, hvad det betyder for dig.

Lovpligtig ansvarsdækning

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis du ejer et motorkøretøj – og det gælder selvfølgelig også din veteranbil. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, som du eventuelt måtte forvolde på andre mennesker eller deres ejendele.

Kørsel i udlandet

Med en veteranbilforsikring hos os, er din veteranbil dækket både ved kørsel i Danmark og EU-/EØS-landene. Tager du eksempelvis på kør-selv-ferie i din veteranbil i de pågældende områder, er du altså stadig dækket ind af din veteranbilforsikring.

Førerulykkesforsikring

Førerulykkesforsikringen er en udvidelse af dit køretøjs ansvarsforsikring, og den dækker skader på føreren af det forsikrede køretøj ved solouheld, fx hvis du på grund af glat føre havner i grøften, i autoværnet, eller hvis du rammer et træ. Førerulykkesforsikringen kan kun anvendes i situationer, hvor du ikke er berettiget erstatning fra din ulykkesforsikring, ansvarsforsikring, arbejdsskadeforsikring eller tilsvarende forsikring eller ordning.

Fri kilometer - hele året

Hos os bestemmer du selv, hvornår og hvorhen du kører i din veteranbil, så længe du har en primær bil, og din veteranbil er godkendt til veterankørsel hos SKAT. Vi dækker dermed også kørsel i vinterhalvåret – uden ekstra tillægspris. Har du lyst til at køre et smut til bageren i din veteranbil i januar eller tage på kør-selv-ferie i Alperne, står det dig altså helt frit for. Du kan læse mere om fri kilometer her.

Dækning ved privat fragt af veteranbil på autotrailer/autotransporter

Ønsker du at fragte din veteranbil på en autotrailer eller autotransporter, er du dækket, hvis du ved et uheld kommer til at forårsage skade på din veteranbil, når du flytter den af og på autotraileren/autotransporteren, ligesom den også er dækket under selve transporten. Får du veteranbilen bugseret i forbindelse med vejhjælp, fx af Dansk Autohjælp, har de en erhvervsforsikring, som dækker veteranbilen i tilfælde af, at der sker skader på den under transporten.

Intet originalitetskrav

Vi stiller intet krav om, at dit veterankøretøj skal være helt originalt, når du tegner en veteranforsikring. Vi har dog et krav om, at bilen ikke skifter karakter, og at uoriginale dele, der monteres som alternativ til de originale, er delvist historiske korrekte.

Frit valg på selvrisiko

Hos os kan du frit vælge mellem en lav selvrisiko på 1.000 kr. og en selvrisiko på 3.500 kr. Sidstnævnte resulterer i 15 % rabat på præmien, hvilket betyder, at din veteranforsikring bliver 15 % billigere, end hvis du vælger den lave selvrisiko.

Ingen selvrisiko på rene ansvarsskader

Kommer du ved et uheld til at forårsage en ansvarsskade – det kunne fx være, hvis du bakker ind i en anden bil og ridser lakken på denne bil – dækker vi ansvarsskaden uden at opkræve en selvrisiko fra dig. Vær opmærksom på, at der stadig er selvrisiko på kaskoskader. Bliver din egen veteranbil beskadiget, og ønsker du skaden udbedret, vil du fortsat blive opkrævet en selvrisiko.

Dækning ved kørsel til konfirmation, bryllup m.m.

Har du lyst til at fragte et brudepar fra kirken til festlokalerne eller være chauffør for nevøen på hans konfirmationsdag, så dækker din veteranforsikring også det.

 

 

Frit valg af værksted

Har du tilvalgt Aros Autohjælp PLUS til din veteranbilforsikring, kan du frit vælge, hvilket lokalt værksted din veteranbil skal fragtes til, hvis du er udsat for en skade, der ikke kan repareres på stedet.

Dækning ved tyveri af nummerplade

Din veteranbilforsikring dækker også tyveri af nummerplader uden selvrisiko, og det gælder også, hvis du er besiddelse af historiske nummerplader. 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på
tlf. 7010 4222

  

 


 

Vær opmærksom på

Ejer du en veteranmotorcykel eller en klassisk bil eller motorcykel, er det påkrævet, at du har både en indboforsikring og en almindelig bilforsikring hos os.

Har din veteranbil en dagsværdi over 200.000 kr. og/eller mere end 200 HK, skal bilen godkendes særskilt af Aros Forsikring, og tariffen er gældende for hele landet uanset postnummer.

 


 

Vælg de rigtige tilvalgsforsikringer til din veteranbil

Kaskoforsikring

Med en kaskoforsikring til din veteranbil sikrer du din veteranbil på de mest optimale vilkår, hvis skaden sker. Vi dækker enhver skade opstået ved færdselsuheld og brand samt tyveri af reservedele og afmonteret tilbehør.

Din kaskoforsikring dækker:

  • Din bil ved færdselsuheld og brand samt tyveri af køretøjet
  • Fastmonteret standardudstyr
  • Afmonteret tilbehør, når det kun bruges til bilen
  • Værktøj i almindeligt omfang, når det alene anvendes i forbindelse med den forsikrede bil, og i så fald med maksimalt 5.000 kr.
  • Omkodning af nøgler i forbindelse med tyveri af bilens nøgle(r), såfremt vi vurderer, at der er risiko for tyveri af bilen
  • Reservedele til bilen i tilfælde af brand- og vandskade samt indbrudstyveri, dog med en maksimal erstatning på 25.000 kr.
  • Tidstypisk tilbehør, der er fastmonteret i eller på det forsikrede køretøj
  • Kørsel i forbindelse med konfirmation, bryllupper eller lignende

Aros Autohjælp Plus

Vi tilbyder dig en unik vejhjælpsdækning, der dækker dine veterankøretøjer (veteranknallert undtaget). Aros Autohjælp Plus sikrer dig hurtig og effektiv assistance gennem vores samarbejdspartner SOS Dansk Autohjælp. 

Læs mere

 


 

 


 

kasko-veteranbil-aros-forsikring

Har du en klassisk bil?

Når din bil er 25 år gammel, kan du forsikre den som en klassisk bil på vores veteranbilforsikring. Det eneste krav er, at du har en primær bil til daglig brug. Når bilen er 30 år gammel, kan du ændre dens status til ”veterankørsel” på skat.dk. Det vil fortsat være de samme regler, der gælder for køretøjet forsikringsmæssigt. Bilen skal synes, når den er 35 år gammel, og herefter vil den kun skulle synes hvert 8. år.

ombygning-veteranbil-aros-forsikring

Vi kan også dække dine reservedele

Som et tilvalg til din indboforsikring kan dækningssummen for dine reservedele forhøjes til en rimelig pris. Det kan du læse mere om på side 43 i betingelserne for indboforsikringen under overskriften ”Veteranløsøre”.

Læs mere

veterancampingvogn-aros-forsikring

 Har du en veterancampingvogn?

Hos os kan du både forsikre din veteranbil og din veterancampingvogn. Nostalgien og den helt særlige følelse af at være i en tidslomme fuldendes med en veterancampingvogn.

Læs mere

 


 

Sådan dækkede vi brand i en veteranbil
Sådan dækkede vi brand i en veteranbil Læs, hvordan vi hjalp Michael, da hans veteranbil brændte.
Læs mere
Husk at justere din dækningssum
Husk at justere din dækningssum Det er vigtigt, at du husker at justere dækningssummen på din veteranbil.
Læs mere
Læs vores mange skønne veteranportrætter
Gå på opdagelse i vores veteranportrætter Læs vores mange skønne portrætter af forskellige veteranbilejere
Læs mere
Find en veteranrute, der passer dig
Find en veteranrute, der passer dig Grib en kørevejledning, og tag på en køretur gennem det smukke landskab.
Læs mere

 


 

Spørgsmål og svar

Skal mit køretøj fremstå i original stand?

Hos Aros Forsikring stiller vi intet krav om, at bilen skal fremstå i original stand. Vi har dog et krav om, at bilen ikke skifter karakter, samt at uoriginale dele, der monteres som alternativ til de originale, er delvist historiske korrekte.

Er der krav til køretøjets interiør såsom sæder, loftbeklædning, rat og gearskifte samt instrumentering?

Alle forandringer på din veteranbil er tilladte.

Er der krav til motor, transmission og bagtøj, såfremt jeg ønsker nyere og bedre fungerende dele?

Generelt henviser vi til de krav som Trafikstyrelsen stiller angående ydelse ved et motorskifte, men ellers har det ingen indflydelse.

Gearkasse og/eller transmission må gerne ombyttes. Vi godkender endvidere rustfrit udstødningssystem og elektronisk tænding.

Hvilke krav stilles der, hvad hjuludskiftning angår?

Der henvises til Trafikstyrelsens afsnit omhandlende hjulskift. Vi godkender andre dæk og fælge. Type og variant af nye fælge er underordnet.

Til hvad og hvornår må jeg bruge mit veterankøretøj?

Der er ingen begrænsninger i anvendelsen, andet end at dit køretøj ikke må bruges som dagligt transportmiddel.

Så tag endelig veteranbilen på arbejde på en god solrig sommerdag, eller når du handler ind på vejen hjem, og sig ja til at hente naboens datter til konfirmationen.

Er der en begrænsning på, hvor mange kilometer jeg må køre om året?

Vi dækker lejlighedsvis kørsel, men har ikke valgt at sætte et maksimalt antal kilometer på, som f.eks. 6.000 km, hvilket de fleste andre forsikringsselskaber af veteranbiler har. Det har vi ikke, fordi du ikke må benytte bilen som dit primære transportmiddel.

Får jeg dækning i udlandet, hvis jeg kører der?

Ja, kørsel i udlandet er tilladt. Forsikringen dækker i Europa, samt i de lande uden for Europa, hvor internationalt forsikringskort (grøn-kort-ordningen) er gældende.

Er der specifikke krav til chassis, hvad bremser og styretøj angår?

Alle forandringer er tilladte. Du skal dog være sikker på, at bremseevnen svarer overens med motorens ydelse. Det samme gælder styretøj. Ændring fra tromlebremser til skivebremser foran på bilen er godkendt, hvis det er en synsgodkendt ombygning.

Forsikringsordbog – Veteranforsikring

Afdrag på selvrisiko: Du kan vælge at dele betalingen af din selvrisiko op i mindre bidder – helt uden renter og gebyrer! Du vælger selv, om du vil betale over 2, 4, 6 eller maks. 8 måneder – så længe raten pr. måned udgør mindst 250 kr.

Ansvarsforsikring: En Ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at lave skade på andre eller deres ejendele. En Ansvarsforsikring er lovpligtig til bil, hund, motorcykel og knallert. Alle disse kan fås hos Aros Forsikring.

Dækningssberettiget skade: En skade er dækningsberettiget, hvis skadens omstændigheder opfylder kravene, som de fremgår i forsikringsbetingelserne.

Erstatningssum: Erstatningssummen er det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Forsikringssummen: Det samme som erstatningssummen. Forsikringssummen er det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Forsikringstageren: Den person, der underskriver og dermed køber forsikringen. Dækker forsikringen også husstanden, vil alle med fast bopæl på husstanden betegnes som forsikrede.

Genanskaffelsesprisen: Det beløb, en genstand vurderes til, hvis den er bortkommet, ikke kan repareres eller ikke kan genanskaffes. Genanskaffelsesprisen vurderes ud fra genstandstype, alder og evt. stand.

Godtgørelse: Det samme som erstatningssummen. Det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Indeksregulering: At en forsikring er indeksreguleret betyder, at prisen kan reguleres hvert år i takt med lønindekset.

Kaskoforsikring (bil): en Kaskoforsikring dækker enhver skade på det forsikrede køretøj samt tyveri af køretøjet. Den indeholder desuden redningshjælp i udlandet og gratis reparation af stenslag.

Mit Aros: Mit Aros er din kundeportal. Her kan du se dine policer, tidligere skader, lave fuldmagter, mm. Du finder Mit Aros her.

Police: Din police er dit forsikringsbevis. Du modtager din police ca. 14 dage før din forsikring træder i kraft og får den tilsendt med post eller via e-Boks. Din police er også tilgængelig, når du logger ind på Mit Aros.

Præmie: Din præmie er den pris, du betaler for at have forsikringen. Din præmie kan betales årligt, halvårligt eller månedligt.

Selvrisiko: Det beløb, du som kunde selv skal betale for at benytte dig af en forsikring ved en skade. Selvrisikoens beløb varierer fra forsikring til forsikring, og kan ved visse forsikringer reguleres af dig som kunde. Du kan se dine selvrisici på Mit Aros.

Skadevolder: Personen, der i en skadesituation er ansvarlig for skaden.

Tilvalgsforsikring: Med tilvalgsforsikringer kan du skræddersy dine forsikringer, så de passer til netop dine behov.

Tinglysning: Tinglysningen er en offentlig registrering af alle dine ejendele, ejendom, værdier, aktiver, osv.

Veteranbil: Du kan forsikre din bil eller motorcykel som et veterankøretøj, hvis det er over 35 år gammelt. Hvis dit køretøj er mellem 25 og 34 år gammelt, kan det forsikres som et klassisk køretøj.

Veteranbilforsikring: Aros Veteranbilforsikring har de bedste vilkår på markedet! Se udvalgte fordele her:

  • Intet krav om at køretøjet skal være 100% originalt
  • Intet krav om medlemskab af klub
  • Lejlighedsvis kørsel hele året – uden tillægspris for kørsel om vinteren
  • Selvrisiko ansvar alene: 1.033 kr. 
  • Selvrisiko kombineret ansvar 0 kr., kasko 1.033 kr.
  • Fast præmie og intet bonustab efter skade
  • Reservedele på attraktive vilkår (Hvis du har tegnet en Kaskoforsikring til din veteranbil)


Forbehold: Denne ordbog kan  have forsimplede elementer og indeholder ikke en fuldstændig beskrivelse af gældende vilkår, betingelser og undtagelser. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker og ikke dækker, kan du se de fuldstændige betingelser under https://www.aros-forsikring.dk/forsikringer/forsikringsbetingelser/

 


 

Vilkår

Siden her indeholder en kort oversigt over Aros Forsikrings nyeste betingelser for forsikringen. Oversigten kan derfor have forsimplede elementer og indeholder ikke en fuldstændig beskrivelse af gældende vilkår, betingelser og undtagelser. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker og ikke dækker, kan du se de fuldstændige betingelser herunder. Vælger du at oprette forsikringen, er det vores nyeste betingelser, din police og vores til enhver tid gældende vedtægter, der udgør aftalen mellem os.

Betingelser for Veteranforsikring Betingelser for veteranforsikring
Betingelser for Førerulykkesforsikring Betingelser for førerulykkesforsikring
Faktaark

 

Forsikringsbetingelser

Har du allerede en veteranbilforsikring hos Aros Forsikring? Se dine betingelser på Mit Aros. Vær opmærksom på, at du kan have andre betingelser som kunde hos Aros Forsikring – log ind på Mit Aros og se de betingelser, der gælder for lige netop dig.

Har du spørgsmål, sidder vi klar ved telefonen:

7010 4222  

 


 

Få markedets bedste veteranbilforsikring

Hos Aros Forsikring deler vi din passion for veteranbiler. Flere af vores ansatte ejer selv veteranbiler, og de har mange års erfaring bag sig, når de rådgiver dig forsikringsmæssigt. Når du kontakter os for at få et tilbud på din veteranbilforsikring, kan du derfor regne med, at du er i sikre hænder. Derudover har vi skræddersyet en af markedets bedste veteranbilforsikringer til dig, så du får en lang række fordele og unikke dækninger.

Vi hjælper dig – også når skaden sker

Vi ved, at du gerne vil passe godt på din veteranbil, og det vil vi gerne hjælpe dig med. Når du tegner en forsikring, skal du kunne stole på, at du får hjælp, den dag uheldet er ude, og du får en skade. Hos os skal du aldrig være i tvivl. Vores dygtige skadebehandlere yder effektiv og personlig service, så vores kunder hurtigt kan komme videre. Du kan læse mere om vores skadebehandling her.

Veteranfællesskabet

Hos Aros Forsikring har vi også et veteranfællesskab. Her kan du læse spændende portrætter af veteranbilejere som dig, ligesom du kan finde smukke ruter over hele landet, hvis du skulle få lyst til at køre en tur gennem nogle af Danmarks mest naturskønne områder. Vi holder også events for veteranbilsentusiasterne i fællesskabets tegn, så hold øje med vores hjemmeside, Facebookside eller vores nyhedsbrev, hvis du har lyst til at deltage.

Veteranforsikring pris

Vil du gerne kende din veteranforsikring pris, kan du benytte vores prisberegner øverst på siden. Har du spørgsmål til vores veteranforsikring, og hvordan vi kan dække dig, eller har du brug for råd og vejledning, er du selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 7010 4222. Vi sidder klar til at hjælpe dig mandag til torsdag kl. 08.00-20.00 og fredag kl. 08.00-16.00, og vi har ingen telefonkø.

 


 

Andre forsikringer til dig

bilforsikring-aros-forsikring
Bilforsikring Lån trygt din bil ud til dine børn, børne- og svigerbørn
– uden ekstra selvrisiko.
Læs mere
husforsikring-aros-forsikring
Husforsikring Sikrer dig mod skader forårsaget af brand, storm, vand og frost.
Læs mere
ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring Vi dækker varigt mén fra 5 % i forbindelse med personulykker.
Læs mere
indboforsikring
Indboforsikring Sumløs og inklusiv, ID-Sikring, Web CLEAN-UP, tricktyveri og psykologisk krisehjælp.
Læs mere